IK GROEI OM TE BLOEIEN

INTRODUCTIE

Moeder Aarde is al wakker geworden. Voorzichtig duwt ze haar voeding naar de oppervlakte. Haar kinderen: planten, dieren en mensen kunnen zich al met haar voeden. Vader Zon warmt Moeder Aarde op en geeft haar energie en kracht om te groeien.

Wij mensen brengen de tijd door met het bewerken van de grond, zaaien en het planten van jonge plantjes. Aan het einde van de LENTE zal alles al in bloei staan. Vol pracht en praal en barstend van energie. De aarde spuugt uit haar volle, zwangere buik voeding voor ons allemaal. Er is genoeg voor iedereen, planten, dieren en mensen.

LENTE-THEMA : IK GROEI OM TE BLOEIEN

Dit is de tijd om de plannen die je tijdens de wintermaanden hebt gemaakt te starten. De zaadjes hiervoor in de grond te zaaien en te verzorgen tijdens de prille groei.

Lente is de tijd van zuivering van je huis, je hoofd en je lichaam. Lente is de tijd om je leven, je lichaam, jouw projecten en plannen bewust energie te geven om verder door te gaan en het resultaat van je plannen al in de zomermaanden te kunnen oogsten.

Sleutelwoorden: licht, liefde, vruchtbaarheid, wedergeboorte, nieuw begin, groei.


Ritueel 1: Lente Zuivering
Ritueel 2: Groeien
Ritueel 3: Bloeien

 

Ieder ritueel is los te volgen, voor de precieze data zie de  AGENDA

 

ENERGIEEN van de Spring Rituals:

Element: LUCHT / windrichting: OOST / dierenspirits, plantenspirits, runen.
Lente wordt ondersteund door energie van de rune BERKANA: vernieuwing, regeneratie, zuivering, genezing en herstel. Berkana is de rune van het gezin en huis en symboliseert de vreugde van relaties, wedergeboorte, purificatie, vruchtbaarheid en geboorte. De geboorte kan zowel letterlijk als symbolisch zijn, zoals de succesvolle start van een project. De opdracht is om te breken met slechte gewoonten die een negatieve invloed hebben op je gezondheid.

Berkana spoort je aan om je ideeën vorm te geven en projecten op te starten. Deze rune heeft een zeer positieve invloed op vrouwen die zwanger willen worden omdat het gezien kan worden als een geboorteteken.

Tijdens elk ritueel communiceren we met de spirits, worden er vragen beantwoord door spirits, is er divinatie met heilige runen.

FEESTEN EN THEMA’S IN DEZE PERIODE:

Feesten:

21 maart - Ostara , Slavisch Marzanna,
30 april/1 mei - Beltane , lentefeest, een feest van licht en liefde,

Volle Maan:

Maan van de Dood : boomenergie: els, bescherming ,
Maan van het Ontwaken : boomenergie: wilg, wedergeboorte,
Grasmaan : boomenergie: meidoorn, groei,

Voor termijnen: zie AGENDA.