DE KINDEREN VAN MOEDER AARDE

 INTRODUCTIE:

Moeder Aarde is volop aan het groeien en bloeien en de vruchten rijpen onder de sterke werking van Vader zon. De zwangere, dikke, opgezette buik van MOEDER AARDE is vol van overvloed. De eerste vruchten voor mens en dier kunnen worden geplukt. Ze is rijk en vrijgevig. Alles is volgeladen met energie, voorraden worden aangevuld in het lichaam, de aarde, de steen, de plant en dier. Maar ook in de mens. Het is een tijd om te rijpen en volgroeien. Het is de tijd van genieten van de Vader Zon en Moeder Aarde.

 ZOMER-THEMA: KINDEREN VAN MOEDER AARDE

 Genieten, jezelf opladen met de energie van Moeder Aarde en Vader Zon en jezelf healen. Het is de tijd om eerste vruchten van jouw werk te plukken. Tijd voor uitrusten, met vakantie gaan en feesten.

Sleutelwoorden: succes, geluk, volledigheid, bescherming, offer, wijsheid, onsterfelijkheid, overwinning.

Ritueel 1: Midzomerfeest
Ritueel 2: Bescherming
Ritueel 3: Wijsheid

Ieder ritueel is los te volgen, voor de precieze data zie de AGENDA

ENERGIEEN van de Summer Rituals

Element: Aarde / windrichting: Zuid/ dierenspirits, plantenspirits, runen.

Zomer wordt ondersteund door de energie van de rune SOWILO : welzijn, verbeteren van vitaliteit, de hartchakra, kern, de zon, overwinning, succes, rijpen en oogst. De zon geeft licht en warmte en wordt gezien als de levenskracht. Voorspoed en gezondheid zijn de krachten die aan deze rune worden toegekend.

Sowilo is de rune die je de kans geeft om al je mogelijkheden zo optimaal mogelijk te gebruiken, waardoor zelfverwezenlijking en succes bereikbaar worden. De positieve invloed van deze rune heelt je en brengt je dichter bij volledigheid en eigenheid.

Tijdens elk ritueel communiceren we met de spirits, worden er vragen beantwoord door spirits, is er divinatie met heilige runen.

FEESTEN EN THEMA’S IN DEZE PERIODE:

Feesten

21 juli – Litha, Midzomerfeest gevierd op de langste dag van het jaar. Er vonden op dit feest vaak grote stambijeenkomsten plaats. Slavisch Sobotki-Kupala.

Volle maan

Plantmaan : boomenergie: eik, bescherming,

Maan van de Roos : boomenergie: hulst, offer,

Maan van het Weerlicht : boomenergie: hazelaar, wijsheid,

Oogstmaan : boomenergie: wilde appel, onsterfelijkheid,

 

Voor termijnen: zie AGENDA.