SHAMANIC SEASONS RITUELEN

SHAMANIC SEASONS RITUALS
SJAMANISTISCHE JAARGETIJDEN RITUELEN

download hier alles over deze rituelen

INTRODUCTIE

Ik nodig je uit om kennis te maken met sjamanisme. Om op een liefdevolle en actieve manier deel te nemen aan Seasons Rituals.

WAT BETEKENT DIT VOOR JOU?

Tijdens een ritueel wordt je je bewuster van wat zich in jouw leven afspeelt. Je krijgt hier meer inzicht in en dat leidt tot uiteindelijke actie om te veranderen. Het wordt voor jou duidelijk wat je niet (meer) wilt, maar ook wat je graag wel wilt. Met de ondersteuning van de groep word je aangemoedigd tot gelukkig zijn en hoe dit te bereiken in jouw persoonlijke leven.

Tijdens SEASONS RITUALS heb je de gelegenheid om kennis te maken met het sjamanistisch wereldbeeld; je krijgt ideeën over hoe je aan jezelf kunt werken met de natuurkrachten. Dat kan resulteren in het bereiken van een innerlijke balans.
Wij gaan werken met de spirits van krachtplaatsen, stenen, kristallen, planten en dieren, elementen en je eigen fysieke en emotionele lichaam.

WERKWIJZE

Dit zijn workshops met rituelen die op een sjamanistische manier, dus werkend met natuurkrachten, jou healen en je de mogelijkheid en kracht geven om aan jezelf te werken. Je ziel wordt geraakt door de natuurspirits en je gaat je jouw verleden herinneren. Jouw sjamanistische verleden. Jouw eigen kennis. Deze kennis kan je direct gebruiken voor jezelf en jouw naasten.

Ieder ritueel is los te volgen en ook bedoelt om kennis te maken met het sjamanisme en mijn werkstijl. Daarna kan je, als je er voor kiest om samen met mij een poosje op een pad te lopen, meer shamanic teachings bij mij volgen.

SEASONS RITUALS

Een jaar heeft 365 dagen, 12 maanden, 52 weken. Tijdens een jaar komen er 13 volle en 13 nieuwe Manen voor. De tijd van volle maan is gebruikelijk om te feesten en de tijd van de nieuwe maan is meer geschikt voor magische handelingen. Volgens de Keltische traditie komen er 8 jaarfeesten gedurende geheel jaar voor. Zo zijn er 34 speciale dagen om bij elkaar te komen, onszelf te healen, elkaar te steunen en het leven te vieren.

TRADITIES

De Keltische traditie is ook een sjamanistische traditie zou je kunnen zeggen. Maar ook andere tradities zoals de Siberische en Slavische hebben eigen sjamanistische rituelen, gebruiken en ceremoniën.

Ik heb er voor gekozen om aan de jaargetijden gerelateerde thema’s te kiezen.

Ieder thema wordt ondersteund door de energieën die op dat moment op aarde aanwezig zijn, o.a. energie van elementen, windrichtingen, bomen, planten, dieren en heilige runen.

RUNEN

Volgens de legende werden de Runen aan de mensheid door Odin gegeven. Tijdens een 9-daagse meditatie, hangend op een boom ontving hij de runen vanuit de goddelijke wereld. Dankzij Odin en zijn offer (verloren oog), kunnen wij nu gebruik maken van de wijsheid en energie van runen.

De Rune JERA

Energie van Jera: een jaar, de cirkel van het leven, afronding, waardering van verleden, oogsten, loslaten en nieuw begin, bevrijding.Deze rune moedigt je aan om door te zetten maar wijst je er ook op om geduld op te kunnen brengen, om het juiste moment af te wachten. Deze rune ondersteunt alle rituelen het hele jaar door.

DE THEMA’S VAN DE RITUALS ZIJN:

SPRING RITUALS: Groeien om te bloeien

SUMMER RITUALS: Kinderen van Moeder Aarde

AUTUMN RITUALS: Leven in overvloed

WINTER RITUALS: Een reis naar binnen

Tijdens deze sjamanistische rituelen maak je kennis met de oudste wijsheid van de natuur. De natuur waar jij deel van uitmaakt. De natuur met welke jij constant verbonden bent. DE NATUUR die jij (be)leeft. Met behulp van de KINDEREN VAN MOEDER AARDE (kristallen, stenen, planten, dieren en mensen) ga je op zoek naar jouw eigen KENNIS en WIJSHEID, INZICHTEN, KRACHT, ONDERSTEUNING en HEALING.

ORGANISATORISCH:
Uitsluitend kleine groepen tot max. 10 personen.
Voor termijnen en kosten kijk in de AGENDA.

De Seasons Rituals worden gepland rondom de datum van het bijbehorende feest of volle maan en zijn los van elkaar te volgen.


Tijdstip: Op vrijdagavonden vanaf 19.30 uur tot zo lang het duurt (tenzij anders in agenda is vermeldt.
Voor contact en inschrijvingen: 0628228752(geen e-mail?)
Plaats: Streefkerk, ZH (het adres na persoonlijke aanmelding).

WAT MEENENEMEN?
Als je hebt: trommel, ratel, jouw krachtvoorwerpen, iets om buiten op te kunnen liggen. Wij gaan de natuur in als het weer dit toelaat, dus bereid je daar passend op voor (kleding, schoenen, etc.)!

Neem wat eten mee voor nagenieten na het ritueel en te delen.

Zie hier een filmpje over lenteworkshops: http://www.youtube.com/watch?v=gOcmj-pwHuI

 

Zie hier een filmpje van zomerworkshop: http://www.youtube.com/watch?v=ZkTJ_9yA518