INTRODUCTIE

 

Shamanic Wake Up

 

 

Shamanic Wake-Up is een educatief programma gebaseerd op het sjamanisme.

 

In de vorm van opleidingen, korte cursussen, workshops en rituelen wordt deze kennis aan een breder publiek overgedragen.

 

Totale educatie is gebaseerd op eigen ervaring. Dus weinig theorie (deze komt bij de opleiding in de vorm van stencils voor) maar veel praktische oefeningen en actieve deelneming.

 

Behandelde thema’s worden bekrachtigd met rituelen en traditionele ceremonies vanuit de hele wereld o.a. vanuit Siberië, Mongolië, Huna (Polynesië, Hawaï), Kelten, Slavische landen, Noord –en Zuid Amerika, Australië etc.

 

Op deze manier wordt de sjamaan in jou op een heel zachte manier wakker gemaakt.

 

Je kunt kiezen voor de jaar-opleidingen Shamanic Wake-up en Shamanic Healer of deelname aan workshops: Lente-, Zomer-, Herfst- en Winterworkshops of deelname aan rituelen. Op de pagina's (zie linkerkolom) vind je meer informatie.  

 

Je bent van harte welkom!

 

Moge de Spirit van de Wind je altijd in een goede richting sturen!

 

Op dit moment zijn er heel veel mensen geïncarneerd op Aarde die een sjamanistisch verleden hebben. Eigenlijk hebben wij dit meer of minder allemaal. Maar niet voor iedereen is de shamanic way weggelegd op dit moment van het leven. Wij hebben verschillende taken om uit te voeren in dit leven, hier op onze prachtige planeet. De een moet architect of vrachtwagenchauffeur worden, de ander arts, priester, bakker of stratenmaker. Al deze functies zijn even belangrijk.

Hoe kun je weten of de shamanic weg ook voor jou is bedoeld? Ik kan je dit niet uitleggen. Je weet het gewoon. Wellicht dat je al je hele leven er mee bezig bent of je voelt je aangetrokken tot de natuur in het algemeen. Bijzondere interesses en nieuwsgierigheid naar bepaalde thema’s en onderwerpen kunnen jou helpen je weg te wijzen en te volgen. Met korte of langere pauzes in het leven, met vallen en opstaan, ga je jouw eigen unieke weg. En als je al op je weg bent, dan voel je je gelukkig en vervuld. Dan zoek je het niet meer. Dan heb je het al gevonden.

Je voelt misschien een drang naar oude culturen en tradities. Je bent gefascineerd door de simpele manier van denken, leven en healen. Je gaat of je droomt ervan met vakantie te gaan naar bijvoorbeeld Egypte, Peru, Griekenland of Australië om inheemse bewoners en hun tradities te ontmoeten en te ervaren. Je voelt je verbonden met de natuur. Je bent de natuur.

Intuïtief weet je of deze woorden, deze oproep voor jou is. Weet dat jij en jouw werk heel belangrijk zijn voor ons allemaal, voor Moeder Aarde en het gehele Universum. Jij bent de druppel in de grote oceaan. Zonder jou is de oceaan niet compleet.

Het is tijd om de sjamaan in je wakker te maken en te laten spreken.

Voor jou!

Voor mij!

Voor Moeder Aarde!

 

WAT IS SJAMANISME?

Het sjamanisme wordt al duizenden jaren overal ter wereld beleefd en gaat voorbij dogma, religie of voorgeschreven geloofssystemen.

Het sjamanisme leert ons dat alles wat we om ons heen ervaren, alle zichtbare en niet-zichtbare manifestaties, voortkomende uit dezelfde bron van oneindigheid die voor het gemak De Grote Geest of GOD genoemd wordt.

 

Alles in de Schepping is levende energie en vormt het Levensweb in een zich altijd veranderende stroom van verbinding en evenwicht.

 

Voorheen was een langdurige opleiding noodzakelijk om sjamaan te worden en om  o.a. percepties te leren, beelden te kunnen zien en deze te interpreteren, als ook symboliek te leren begrijpen.

Vandaag de dag, met de opkomst van diverse media, die ons bombarderen  met beelden en emoties, die een nieuwe sjamaan goed kan gebruiken tijdens zijn reizen door onbekende werelden, is een langdurige opleiding niet meer nodig.

 

De sjamaan in je is wakker aan het worden.

Help deze sjamaan, help jezelf!

Help Moeder Aarde in deze moeilijke tijden!

 

Voel je van binnen dat onrustige gevoel dat je steeds weer opnieuw in een bepaalde richting duwt? Valt het thema sjamanisme je opvallend vaak op? Dan ben je klaar voor de volgende stap in je ontwikkeling. De sjamaan in je is wakker aan het worden en vraagt jou om begeleiding.  Je wordt gevraagd om hem/haar te helpen zich te herinneren hoe krachtig en wijs hij/zij is.  

Dit kun je bereiken door een cursus of een opleiding te volgen. Bijvoorbeeld de opleiding: Shamanic Wake-up en Wake up Shamanic Healer.

Nieuwsgierig? Dan ben je van harte welkom op een introductie les. Voor data kijk je op Agenda of bel voor een gratis persoonlijk gesprek. Tel. 06-28228752.

Wij gebruiken geen geestverruimende middelen. Het gebruik van drugs door sjamanen in verschillende culturen werd pas geïntroduceerd toen ze hun  natuurlijke vermogens om contact te krijgen met andere werkelijkheden verloren hadden. Wij gebruiken geen drugs. Wij doen dit op een gezonde manier.

Sjamanen van vandaag maken gebruik van diverse giften van Moeder Aarde. Zo worden kruiden, stenen en dierlijke producten gebruikt. Let wel: een sjamaan (lees ook: shamanic practitioner of shamanic coach of shamanic mediator) doodt in geen geval dieren!

Een sjamaan maakt wel gebruik van lichaamsdelen van dieren die een natuurlijke dood gestorven zijn of door een ongeluk zijn omgekomen. Alvorens deze lichaamsdelen te gaan gebruiken moet echter wel de toestemming van de bijbehorende Spirit gevraagd worden. Een sjamaan gaat zeer zorgvuldig en met respect om met zijn broers en zussen, zowel dieren als planten.